Otthon

A Domus Pacis (= béke otthona), a Szent Cirillről és Metódról Elnevezett Horvát Ferences Rendtartomány (www.ofm.hr) házának, az Újvidéki Ferences Rendháznak (www.ofmns.org.rs) a fenntartásában működő ferences lelkigyakorlatos és közösségi ház, amely 1997-ben nyitotta meg kapuit (alapító: Harmath Károly, az alapítás éve: 1996). A létesítmény elsődleges feladata, hogy helyet biztosítson a lelki és a szellemi feltöltődést valamint a kikapcsolódást igénylő embereknek – egyéneknek és csoportoknak egyaránt.
A Domus Pacis otthont olyan embereknek, akik lelkigyakorlaton, tanfolyamokon, konferenciákon, fórumokon, szemináriumokon, konferenciákon, kulturális és egyéb - a keresztény értékeket nem sértő - rendezvényeken kívánnak részt venni vagy ilyeneket szervezni. A ház szívesen vendégül látja a nyugodt kikapcsolódást igénylő, a pihenésre vágyó személyeket, kirándulókat, átutazókat, szálláskeresőket, a természet szerelmeseit,...
A szép természeti környezetben elhelyezkedő épületegyüttes alkalmas különböző családi ünnepségek megtartására, mint amilyen a keresztelő, bérmálkozás, születésnap, névnap, évforduló, házasságkötés és lakodalom, baráti összejövetel, osztálytalálkozó...
A tizenkilenc szobával rendelkező lelkigyakorlatos ház ötven-hetven fő számára tud szállást biztosítani. A szobák egy részében fűrdőszoba hideg-meleg vízzel, a többiben hideg víz, a folyósokon pedig a szoba közelében zuhanyozó és WC található.
Szállás igénylése nélkül is – napos rendezvények részére - mindenkor a vendégek rendelkezésére áll egy kápolna, egy ötven személyes előadóterem, nyolcvan személyes (könnyen előadó teremmé alakítható) belső ebédlő, egy kültéri ebédlő, konyha.
A zárt parkolóval rendelkező ház nyáron táborozásra is igénybe vehető.
A lelkigyakorlatokhoz szükséges kellő nyugalom mellett a lelkigyakorlatos ház kikapcsolódásra is bőven nyújt alkalmat (csónakázás a ház tavacskáiban, sportolás, séták a „járásban”... A közelben megtekinthető a XIII. századi kishorgosi templomrom, a védett növényekben gazdag Szelevényi erdő, a Ludasi-tó védett területe valamint a palicsi tó és állatkert, de nem esik messzire Szabadka és Magyarkanizsa sem, az utóbbi a híres gyógyfűrdőjével. A Domus Pacis egész évben fogad vendégeket. A vendégek rendelkezésére áll a WIFI hozzáférés.
Kápolnánk védőszentje az Angyalos Boldogasszony (Porciunkula). Ünnepét augusztus 2-án szokás megülni, házunk azonban minden év július utolsó szombatjának délelőttjén ünnepli. Az ünnepségre szeretettel várjuk barátainkat és vendégeinket.
A Horgos központjától mintegy négy kilométerre fekvő Domus Pacis az E-75-ös út mellett található, így könnyen megközelíthető személygépkocsival, de kérésre a horgosi-szabadkai vonalon közlekedő helységközi buszok is megállnak a házhoz Vezető dűlőútnál. Az autópálya horgosi csomópontjától alig négy kilométer választja el a házat.

Kövess minket