Az MTTK gólyatábor

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata 2018. szeptember 25-én, kedden megnyitotta kapuit az egyetemünk újdonsült elsőéves hallgatói előtt a 6. Gólyatábor elnevezésű programunkkal. A Gólyatábor helyszínéül a horgosi Domus Pacis lelkigyakorlatos ház szolgált. Idén 34 előéves hallgató vett részt a rendezvényünkön.


Maga a program a délelőtti órákban vette kezdetét. Szabadkáról szervezett busszal érkeztek az elsőévesek, majd a kipakolást követően több ismerkedős játék részesei lehettek. Közösen megtanultuk a gólyatáncot, mely a legelső pillanatoktól kezdve nagy sikert aratott. A programunk tematikája a mindenki által közismert Harry Potter film és könyvsorozat köré kapcsolódott. A mai nap folyamán csapatokra osztva szerezhetnek pontokat az úgynevezett „gólyák”, és a legtöbb pontot gyűjtő csapat a szerdai nap folyamán értékes nyereményekben részesülhet.


A tábor hivatalos megnyitójára 14 órakor került sor, melyen Karunk vezetősége is részt vett. Mindemellett vendégeink között tudhatjuk a Vajdasági Ifjúsági Fórum delegáltját, az Országos Magyar Diákszövetség vezetőségét és a Magyar Ifjúsági Konferencia elnökét is.
A délutáni órákban érdekes, szintén pontszerző játékokból veheti ki minden jelenlévő a részét. Az esti órákban borkóstoló és különböző szórakozási lehetőségek közül lehet majd válogatni.

Forrás: http://magister.uns.ac.rs/Golyatabor-2018/tartalom/1501/

Kövess minket